Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015

Mofkitsa Run 2015

Στις 30 Αυγούστου 2015 η LIFE RACING με την υποστήριξη του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Ταξιαρχών Ηλείας “Η ΜΟΦΚΙΤΣΑ” διοργανώνει τον 1ο αγώνα ορεινού τρεξίματος με την επωνυμία «MOFKITSA RUN», ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για τον Νομό Ηλείας. Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 25χλμ. Οι αθλητές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ μιας μικρής και μιας μεγάλης διαδρομής, 9 και 25 χλμ αντίστοιχα. Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνει στο χωριό Ταξιάρχες. Ο στόχος του διοργανωτή με αυτό το αθλητικό γεγονός είναι η ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομίας του παραδοσιακού χωριού, η προώθηση εναλλακτικού και αθλητικού τουρισμού, δίνοντας έμφαση στην ιστορική ταυτότητα και τη φυσιογνωμία όλης της περιοχής του Δήμου. 
Μέρος τον εσόδων θα παραχωρηθεί στον σύλλογο “Η ΜΟΦΚΙΤΣΑ” για την αναστήλωση του βυζαντινού μνημείου Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Εκκλησάκι τύπου μονόκλιτου σταυροειδούς εγγεγραμμένου με τρούλο).

Το χωριό μας στις 23 Μαρτίου, ντύθηκε στα κίτρινα! Πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα για την παραγωγή του διαφημιστικού σποτ.  Η παρουσία των Urban Trail Runners στο χωριό των Ταξιαρχών (Μοφκίτσα), έβαλε μια όμορφη, αθλητική πινελιά και μας δίνει μια γεύση του τι θα γίνει στις 30 Αυγούστου 2015, στον 1ο ορεινό αγώνα: Mofkitsa Run! 


Περισσότερες πληροφορίες στο: mofkitsa run