Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Διήμερη εκδρομή 5-6 Νοεμβρίου 2016 Με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ταξιαρχών «Η ΜΟΦΚΙΤΣΑ»! Στυμφαλία – Φενεό - Λίμνη Δόξα – Καλάβρυτα – Μέγα Σπήλαιο.

Σάββατο 5/11
Αναχώρηση 7:30 το πρωί από Σύνταγμα (οδός Όθωνος) για μια όμορφη περιπλάνηση στην Ορεινή Κορινθία. Με μια στάση στον Ισθμό, συνεχίζουμε για την Λίμνη Στυμφαλία και ξενάγηση στο Μουσείο Περιβάλλοντος (Προαιρετικό). Περνάμε από το χωριό Λάφκα και επίσκεψη στο Λαογραφικό μουσείο (Δωρεάν). Εν συνεχεία μέσω Καστανιάς Φθάνουμε στον Φενεό. Επίσκεψη στη Μονή Αγ.Γεωργίου και τη Λίμνη Δόξα. Μεσημεριανό γεύμα στην περιοχή και ξεκινάμε με τελικό προορισμό τα Καλάβρυτα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο – Διανυκτέρευση. (Χρόνος ελεύθερος)
Κυριακή 6/11
Μετά το πρωινό επίσκεψη στην Αγία Λαύρα και στον Τόπο θυσίας των Καλαβρύτων. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα, (προαιρετική επίσκεψη στο Μουσείο) κλπ. Μεσημεριανό γεύμα στα Καλάβρυτα. Μετά το γεύμα επίσκεψη  στο Μέγα Σπήλαιο, (προαιρετική επιστροφή με τον οδοντωτό), συνάντηση στο Διακοφτό και με ενδιάμεση στάση επιστρέφουμε στην Αθήνα!
Τιμή κατ’ άτομο 60€ 
Δηλώσεις συμμετοχής έως την Κυριακή 23 Οκτωβρίου. (Μάνθος Κατσάμπουλας: ~ 6932.711290)

Το Πανηγύρι μας!

Με επιτυχία αλλά και με τη συμμετοχή του κόσμου έγινε και φέτος, όπως κάθε χρόνο το πανηγύρι στο χωριό μας. Παραβρεθήκαμε και πάλι στο χωριό μας, στην εκκλησία μας που γιορτάζει! Παραβρεθήκαμε στον εσπερινό, στη Λιτανεία της εικόνας της Παναγίας. Τη λατρεμένη μητέρα όλου του κόσμου, τίμησαν με κατάνυξη όλοι οι Μοφκιτσάνοι, οι οποίοι τούτες τις μέρες του Δεκαπενταυγούστου είθισται να συγκεντρώνονται στο χωριό.
  Το πρωί της Δευτέρας μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε το παραδοσιακό πανηγύρι, με (ψητή γουρνοπούλα, βραστό, μουσική)! Η πλατεία γέμισε κόντρα στην κρίση και τις δυσκολίες των χρόνων που διανύουμε! Το πανηγύρι είναι ημέρα χαράς και διασκέδασης αλλά και ημέρα αντάμωσης των πατριωτών που επισκέπτονται αυτές τις μέρες το χωριό μας.

Το Διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί όλους όσους τόσα χρόνια στηρίζουν το σύλλογο στις εκδηλώσεις του με την παρουσία τους και εύχεται σε όλους Χρόνια Πολλά και του χρόνου με υγεία να είμαστε και πάλι όλοι μαζί στο χωριό μας!