Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ταξιαρχών διοργανώνει Προσκυνηματική εκδρομή στους Άγιους Τόπους από τις 6 έως 11 Νοεμβρίου 2010

Πρόκειται πράγματι για σταθμό στη ζωή κάθε ανθρώπου να αξιωθεί κάποτε να περπατήσει σαν ταπεινός προσκυνητής και να ζήσει στον τόπο   που αγιάστηκε με τα Θεϊκά βήματα του Ιησού, στον τόπο που γεννήθηκε, σταυρώθηκε και αναστήθηκε ο Κύριός μας. Έτσι δίνουμε την ευκαιρία στους συμπατριώτες και φίλους μας να εκπληρώσουν τον ευλογημένο αυτό πόθο  του  ιερού προσκυνήματος.

Πρόγραμμα εκδρομής

06/11 ΣΑΒΒΑΤΟ: Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 08:30, στον πάγκο της AEGEAN AIRLINES  και αναχώρηση στις 11:00 με A3 928 με απευθείας πτήση για το ΤΕΛ ΑΒΙΒ. Άφιξη στις 13:05. Παραλαβή από τους συνεργάτες μας και μεταφορά στα Ιεροσόλυμα στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Επίσκεψη στην παλαιά πόλη: ξεκινάμε από το Πραιτώριο και ανεβαίνοντας στην οδό του Μαρτυρίου φτάνουμε στο Ναό της Αναστάσεως. Προσκύνημα στον Πανάγιο τάφο, στο Γολγοθά, στην Αποκαθήλωση και τα παρεκκλήσια που κυκλώνουν το Ναό της Αναστάσεως με σημαντικότερο του Τιμίου Σταυρού. Το βράδυ στις 2330 θα παμε στο Ναό της Αναστάσεως για τη Θεία Λειτουργία .Το Δείπνο θα πρπει να μεταφερθεί σαν γεύμα στις 11/11/10 στο ξενοδοχείο μας). Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.
07/11 ΚΥΡΙΑΚΗ: Πρωινό και επίσκεψη στη Βηθανία όπου και ο τάφος του Αγίου Λαζάρου, στο σπήλαιον του Προφήτη Ηλία, στο Σαραντάριο Όρος (προαιρετικά με τελεφερίκ), όπου επειράσθη ο Κύριος. Συνεχίζουμε για την Ι.Μ.Αγ. Γερασίμου του Ιορδανίτη και την Ιεριχώ (Ι.Μ.Προφήτη Ελισσαίου με τη συκομορέα του Ζακχαίου). Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα και επίσκεψη στο Όρος των ελαιών, στη Γεσθημανή  όπου ο τάφος της Παναγίας και ο τόπος προσευχής του Κυρίου μας και τον τόπο Λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.
08/11 ΔΕΥΤΕΡΑ: Πρωινό και στις 0700 αναχώρηση για  το Όρος Θαβώρ όπου μεταμορφώθηκε ο Κύριος, στην Κανά όπου ευλογήθηκε ο Γάμος και στη Ναζαρέτ στο Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την Ι.Μ. Αγ.Αποστόλων στην Καπερναούμ, στην Τιβεριάδα και στον Ιορδάνη ποταμό όπου θα γίνει το συμβολικό βάπτισμα. (πιθανόν το γεύμα στην Τιβεριάδα-προαιρετικό). Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα δείπνο και διανυκτέρευση.
09/11 ΤΡΙΤΗ: Πρωινό και αναχώρηση για τις Ιερές Μονές των Αγίων Θεοδοσίου και Σάββα. Συνεχίζουμε, για το Χωρίο των Ποιμένων, τη Βηθλεέμ όπου θα προσκυνήσουμε το Σπήλαιο της Γεννήσεως κ Σπαργανώσεως, Επίσκεψη στην Ορεινή, όπου γεννήθηκε ο Τίμιος Πρόδρομος και στις Ι.Μονές Συμεών του Θεοδόχου και του Τιμίου Σταυρού. Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα, δείπνο και διανυκτέρευση.
10/11 ΤΕΤΑΡΤΗ: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και συνεχίζουμε την ξενάγηση μας στην παλαιά πόλη, περπατώντας προς το λόφο της Αγίας Σιών: στο σπίτι του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου, στο Υπερώον, στη Πατριαρχική Σχολή (αν είναι ανοικτά) στο τείχος των Δακρύων, από όπου θα δούμε -από μακρυά- το Ναό του Σολομώντα, το Τέμενος Ομάρ και Ελ Ακσα. Το απόγευμα ελεύθερο για μια τελευταία επίσκεψη στην παλαιά πόλη για προσκύνημα και ψώνια από την αγορά. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.   
11/11 ΠΕΜΠΤΗ: Πρωινό, φόρτωση βαλιτσών και αναχώρηση στις 10:00 από τα Ιεροσόλυμα για το αεροδρόμιο Ben Gourion στο Τελ Αβίβ, για την πτήση μας A3 929 προς την Αθήνα που είναι στις 13:50 ,με άφιξη στις 16:00.
Τιμή από 26-30 άτομα: 910,00€ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο 

Τιμή από 31-41 άτομα: 880,00€ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

Τιμή από 42-49 άτομα: 850,00€ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΕΧΡΙ  8/8/10 , 300 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ , ΜΕΧΡΙ  18/9/10 ΕΞΟΦΛΗΣΗ
Με την προκαταβολή ή την εξόφληση απαιτείται φωτοτυπία διαβατηρίου το οποίο να ισχύει μέχρι την 31/5/11 και πέραν αυτής. 
Περιλαμβάνoνται:
-Αεροπορικό Εισιτήριο ΑΘΗΝΑ-ΤΕΛ-ΑΒΙΒ-ΑΘΗΝΑ με Aegean Airlines με φόρους Αεροδρομίου
-5 Διανυκτερεύσεις στο Ξενοδοχείο Leonardo Inn 4* στα Ιεροσόλυμα  με πρωινό και δείπνο.
-Εκδρομές και ξεναγήσεις σύμφωνες με το Πρόγραμμα με κλιματιζόμενο πολυτελές πούλμαν
-Μετάβαση στο Θαβώρ με ταξί- πουλμανάκια στον Άγιο Σάββα
-Ξεναγός και Συνοδός του γραφείου μας
-Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Δεν περιλαμβάνονται:
- Τυχούσα αύξηση των φόρων αεροδρομίου και του επίναυλο καυσίμων κατά την ημέρα έκδοσης των εισιτηρίων.
 -Ποτά, φιλοδωρήματα για τον οδηγό και το προσωπικό του ξενοδοχείο που πάντα συνηθίζονται. (στον τάφο του Αγ. Λαζάρου κ στον τόπο Αναλήψεως).
-Μετακινήσεις από το ξενοδοχειο στην παλιά πόλη , περαν από το πιο πανω πρόγραμμα
                                            Το Διοικητικό Συμβούλιο