Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΟΤΑΝ Η ΦΥΣΗ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ...




“Σε όλη τη διάρκεια της Ιστορίας, ο άνθρωπος έπρεπε να παλεύει με τη Φύση για να επιβιώσει. Σ’ αυτόν τον αιώνα, έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι για να επιβιώσει, πρέπει να την προστατέψει”. Τα λόγια αυτά ανήκουν στον διάσημο Γάλλο ωκεανογράφο, Ζακ-Υβ Κουστώ και αποδεικνύονται περισσότερο επίκαιρα από ποτέ. Το δάσος αποτελεί ένα τεράστιο σφουγγάρι των όμβριων υδάτων, αναστέλλει τη δύναμη των ανέμων, συγκρατεί την ηλιακή ακτινοβολία, περιορίζει την ηχορύπανση προστατεύοντας τις ανθρώπινες ζωές.
Κι όμως...
Η αλόγιστη υλοτομία, οι εμπρησμοί, η καλλιέργεια μεγαλύτερων εκτάσεων, η έλλειψη οικολογικής συνείδησης αποτελούν τις κύριες αιτίες αποδάσωσης  με αποτέλεσμα η φύση να εκδικείται και τιμωρεί επί δικαίων και αδίκων… Τα κατεστραμμένα δάση μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 και οι στάχτες που απομένουν έχουν ως αποτέλεσμα  ορμητικούς χείμαρρους σε κάθε δυνατή βροχή, πνίγοντας στις λάσπες τους  κατοικημένες περιοχές. Όλοι όμως ξέρουμε ότι η φύση δεν εκδικείται την ανθρώπινη φυλή, απλά υπακούει με τη σειρά της στον παγκόσμιο νόμο της δράσης και της αντίδρασης, που λέει ότι για κάθε δράση υπάρχει μια ίση και αντίθετης φοράς αντίδραση.
Η φύση γιορτάζει με τον δικό της τρόπο
Μια εικόνα χίλιες λέξεις!
Αυτό φανερώνουν και οι φωτογραφίες και αποκαλύπτουν πως η φύση κάνει το δικό της παιχνίδι. Η φύση που σκαλίζει τους βράχους αλλά και που κάνει τους τέλειους πίνακες!

Περδικόνερο! Η παλιά βρύση και ο περιβάλλον χώρος με τις τεράστιες πληγές που της προκάλεσαν οι τεράστιοι όγκοι νερού. 

Το Πλατανούλι με την παλιά βρύση και ω! του θαύματος ανακάλυψη της παλιάς κορύτας που έπιναν τα ζώα νερό (τις καλές εποχές). Ανακαλύφθηκε από τη μανία της φύσης που έδιωξε τόνους χωμάτων που την είχαν σκεπάσει!
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ταξιαρχών σε συνεργασία με το Δήμο Ζαχάρως προχώρησε στον καθαρισμό το γεφυριών του Χωριού αλλά και σε δενδροφύτευση σε συνεργασία με το Δασαρχείο Ολυμπίας! Φωτογραφίες από τον καθαρισμό αλλά και την δενδροφύτευση!