Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

H Προκήρυξη του Αγώνα "Μofkitsa run"

Στις 30 Αυγούστου 2015 η LIFE RACING με την υποστήριξη του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Ταξιαρχών Ηλείας “Η ΜΟΦΚΙΤΣΑ” διοργανώνει τον 1ο αγώνα ορεινού τρεξίματος με την επωνυμία «MOFKITSA RUN», ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για τον Νομό Ηλείας. Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 25 χλμ. Οι αθλητές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ μιας μικρής και μιας μεγάλης διαδρομής, 9 και 25 χλμ αντίστοιχα. Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνει στο χωριό Ταξιάρχες. 

Ο στόχος του διοργανωτή με αυτό το αθλητικό γεγονός είναι η ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του παραδοσιακού χωριού, η προώθηση εναλλακτικού και αθλητικού τουρισμού, δίνοντας έμφαση στην ιστορική ταυτότητα και τη φυσιογνωμία όλης της περιοχής του Δήμου.
Μέρος τον εσόδων θα παραχωρηθεί στον σύλλογο “Η ΜΟΦΚΙΤΣΑ” για την αναστήλωση του βυζαντινού μνημείου Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Εκκλησάκι τύπου μονόκλιτου σταυροειδούς εγγεγραμμένου με τρούλο).

Αιμοδοσία στο χωριό 30/8/2015

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ταξιαρχών «Η ΜΟΦΚΙΤΣΑ», στα πλαίσια του 1ου ορεινού αγώνα: Mofkitsa Run και σε συνεργασία με το Περιφερικό Νοσοκομείο Ρίου, διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του συλλόγου μας!
Πρέπει να δώσουμε όλοι το παρόν και σε αυτή τη δραστηριότητα του συλλόγου μας!! Την Ημέρα του αγώνα, 30 Αυγούστου, και πιο συγκεκριμένα από τις 09:30 έως τις 13:00, δίνουμε αίμα και χαρίζουμε Ζωή!