Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Καλοκαιρινά δρώμενα!

Καλοκαίρι 2022, τρία χρόνια μετά Covid, επανερχόμαστε σιγά - σιγά στην κανονικότητα ή καλύτερα σε μια νέα επανεκκίνηση. Σμίγουμε και πάλι και χαιρόμαστε πολύ γι’ αυτό.

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Ταξιαρχών "Η ΜΟΦΚΙΤΣΑ" ήταν, είναι και θα είναι παρών. Οι καλοκαιρινές μας διακοπές συνδυάστηκαν και πάλι για την καλυτέρευση του χωριού μας. Σε συνεργασία με τον πρόεδρο του χωριού κ. Χρήστο Μπαντέ, έγινε σε πρώτο στάδιο ο καθαρισμός των κεντρικών δρόμων, της πλατείας, ο καλλωπισμός παρτεριών. Σε δεύτερο στάδιο θα γίνει ο καθαρισμός όλων των δρόμων (διαβεβαίωση προέδρου), γιατί ενώ έχουν γίνει τα πλακόστρωτα, έκλεισαν από τα κλαριά με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρόσβαση για κάποιους στα σπίτια τους.

Υπήρξε συνάντηση στο χωριό με το Δήμαρχο Ζαχάρως κ. Κώστα Αλεξανδρόπουλο, για προβλήματα που χρόνια τώρα ταλανίζουν το χωριό μας. Τα θέματα συζήτησης ήταν τα εξής: α) Τοποθέτηση μπάρας στο δρόμο Λεπρέου - Ταξιαρχών, στη μεγάλη στροφή προτού γίνει κάποιο δυστύχημα λόγω της στενότητας του δρόμου. β) Η ίδια στροφή σήμερα έχει γίνει σκουπιδότοπος από κάποιους ασυνείδητους οι οποίοι νομίζουν ότι πράττουν ορθά. Παράκληση να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις, διαφορετικά να επιβληθούν οι ανάλογες κυρώσεις. γ) Να γίνουν οι ενέργειες για ρευματοδότηση του μικρού κτιρίου, πλάι στο σχολείο (πρώην ΟΤΕ) ώστε να έχει ρεύμα η κεντρική κεραία της τηλεόρασης και το θεατράκι στο οποίο κάθε καλοκαίρι ο σύλλογος έχει πολιτιστικές δραστηριότητες. (Αυτή τη στιγμή η κεραία και το θεατράκι εξυπηρετούνται από σπίτια της γειτονιάς). δ) Να γίνει το βάψιμο του κτιρίου του Δήμου και γραφείο του συλλόγου μας στο χωριό. ε)  Να γίνει τοποθέτηση βάνας στο κεντρικό γεφύρι του χωριού ώστε να γίνεται ο καθαρισμός του δικτύου ύδρευσης.

 Ο Δήμαρχος μας άκουσε με προσοχή και έδειξε καλή διάθεση. Υπάρχει καλή συνεργασία και ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει ανταπόκριση για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.

Το καλοκαίρι πέρασε! Μια μικρή αναδρομή στα όμορφα που αφήσαμε πίσω μας κι αυτή τη χρονιά. Όλοι και φέτος, λοιπόν, είμασταν στις επάλξεις γι αυτό που αγαπάμε. Όλοι για το καλό όλων. 

 Θρησκευτικά και Πολιτισμικά γεγονότα έλαβαν χώρα κι αυτή τη χρονιά στο μικρό χωριουδάκι μας. Η Αγία Παρασκευή γιόρτασε αγκαλιά με τους πιστούς. Η Αιμοδοσία του συλλόγου πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου στα γραφεία της Τ.Κ Κάτω Ταξιαρχών με ικανοποιητική επιτυχία.  Το θεατράκι στο σχολείο γέμισε και φέτος με παιδικές φωνές. Ο Felipe έκανε το θαύμα του και έκανε χαρούμενους μικρούς και μεγάλους. Η καμπάνα του χωριού, μας προσκάλεσε και πάλι φέτος το 15Αύγουστο στη γιορτή της Παναγίας και προστάτιδας Θεοτόκου! Τα σχολεία άνοιξαν! Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του λέει η σοφή παροιμία. Καλή σχολική χρονιά. 

Το Διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ταξιαρχών "Η ΜΟΦΚΙΤΣΑ" είμαστε υπερήφανοι και χαρούμενοι για όλα αυτά. Ευχόμαστε σε όλους πάντα υγεία και καλή συνάντηση. Που; Που αλλού: στο χωριό μας, τη Μοφκίτσα.