Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012

O Καραγκιόζης στη Μοφκίτσα!


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ταξιαρχών διοργανώνει μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους με το θίασο του Καραγκιόζη και το έργο «Ο Καραγκιόζης στο Πιθάρι».
Η παράσταση θα δοθεί στο θεατράκι του χωριού στις 13 Αυγούστου, στις 9:00μμ. Είναι μια
αφορμή να διασκεδάσουν οι μικροί καλοκαιρινοί κάτοικοι του χωριού και της ευρύτερης περιοχής, και να θυμηθούν οι παλαιότεροι τις παραστάσεις του παλιού καλού καιρού από τους περιοδεύοντες θιάσους.
H Είσοδος είναι ελεύθερη και σας περιμένουμε!

Αιμοδοσία


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ταξιαρχών «Η ΜΟΦΚΙΤΣΑ»  σε συνεργασία με το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Πατρών (Ρίου)  διοργανώνουν για 4η φορά Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 5 Αυγούστου 2012 στο Δημοτικό Κτίσμα στο Χωριό Άνω Ταξιάρχες από τις 9πμ έως 2.00μμ.
Μερικές χρήσιμες οδηγίες:
Αίμα μπορεί να δώσει οποιοσδήποτε υγιής άνθρωπος από 18 – 65 ετών. 
Δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία αλλά θα πρέπει να προσέξουμε τα παρακάτω:
        Να έχουμε κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ και να είμαστε ξεκούραστοι.
        Να μην έχουμε καταναλώσει αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ.
·       Να έχουμε πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοληψία (π.χ. πρωινό).
        Μετά την Αιμοληψία:
·      Δεν αποχωρούμε από το σημείο της αιμοληψίας πριν μας το επιτρέψει το  υπεύθυνο προσωπικό.
·      Καλό είναι να αποφύγουμε το κάπνισμα και την οδήγηση για την επόμενη 1 ώρα.
·      Συνίσταται το επόμενο γεύμα να είναι καλό και η λήψη πολλών υγρών.
Η Εθελοντική προσφορά Αίματος είναι κοινωνικό χρέος!!
Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται….
Το αίμα ούτε αγοράζεται, ούτε πουλιέται…
ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ…!!!
Γίνε και εσύ Εθελοντής Αιμοδότης !!!
Μη διστάζεις…
Σκέψου: Υποψήφιος αιμοδότης είναι κάθε υγιής άνθρωπος, ενώ υποψήφιοι δέκτες είμαστε όλοι!
Μην αφήνεις κάτι τόσο σημαντικό για αύριο ενώ μπορείς να το κάνεις σήμερα!!!Ψυχραιμία!Όλα αυτά που συνέβησαν και συμβαίνουν τελευταία είναι σημάδια αποσύνθεσης. Είτε αφορούν οργανωμένες ενέργειες, είτε αφορούν πράξεις ανευθυνότητας. Η κατάσταση, είναι φανερό, έχει ξεφύγει. Κάποιοι έχουν πάρει τον κατήφορο. Και δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος να πατήσει φρένο. Δεν αρκεί κάθε φορά να εκφράζουμε τη θλίψη και την αγανάκτηση μας. Κουράστηκε ο κόσμος αυτές τις συμπεριφορές. Ο καθένας βλέπει τι γίνεται και δεν χρειάζονται   ιδιαίτερες ικανότητες για να εξηγήσει τις κινήσεις τους. Είναι άγνωστα τα κίνητρα, που οδηγούν τον σύλλογο σε αυτό το δρόμο, που καλλιεργούν τη ζούγκλα και διασπείρουν την διχόνοια.  Είναι το «άγνωστο» που απειλεί τις αξίες και τον πολιτισμό. Μέχρι εδώ φθάσαμε. Καλούμε έστω και τώρα την ύστατη αυτή στιγμή να αναλογισθούν κάποιοι   τις συνέπειες των πράξεων τους και φυσικά στην φήμη του συλλόγου και να πράξουν αναλόγως, πριν να είναι αργά και για την εικόνα του συλλόγου μας και για την δική μας προσωπικά. Πρέπει οι πάντες, αυτή τη δύσκολη περίοδο, να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία και πάνω απ' όλα να αποφύγουν πράξεις που βιάζουν τη Δημοκρατία μας και προσβάλουν τον κάθε πολίτη. Πρέπει να σταθούμε όρθιοι, ο Σύλλογος πρέπει να σταθεί στα πόδια του και αν δεν συνεισφέρουμε όλοι με κάθε τρόπο, αυτό δεν θα το πετύχουμε, προς δόξα εκείνων που επιχειρούν να τον γονατίσουν! Έχω την εντύπωση πως πλέον ήρθε η ώρα, να σταματήσει το χάιδεμα των αυτιών και να αρχίσει το τράβηγμά τους!!

Εικόνες από το χωριό μας

Το Ηλιοβασίλεμα από το χωριό
Χωρίς λόγια!!