Παλιές Φωτογραφίες - Συλλεκτικά


Παλιές-συλλεκτικές Φωτογραφίες του χωριού μας και των ανθρώπων του!

    Παλιές συλλεκτικές φωτογραφίες από το χωριό μας που μου τις έστειλε ο συμπατριώτης μας Σταύρος Πετρόπουλος από Καναδά.
Η κίνηση αυτή του Σταύρου μου έδωσε το ερέθισμα να παρουσιάσω μέσω του blog παλιές φωτογραφίες του χωριού μας και των ανθρώπων του, με σκοπό τη διαφύλαξη και διάσωση παλιών ιστορικών φωτογραφιών και την προβολής τους με σκοπό τη δημιουργία χρονικής γέφυρας του παρόντος με το παρελθόν και ταυτόχρονα την προβολή αγαπημένων προσώπων, ηθών και εθίμων άλλων εποχών στις νεότερες γενιές.
 Ιστορίες κρυμμένες μέσα από παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίας ανθρώπων του χωριού μας! Περιμένω την ανταπόκρισή σας με την αποστολή παλιών φωτογραφιών (με τη δέσμευση να ξαναεπιστραφούν) και με την περιγραφή των προσώπων που εικονίζονται, ιστορίες, ήθη, έθιμα, μαρτυρίες κλπ. Μπορούν να σταλούν και μέσω Ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
 E-mail: taxiarhes@hotmail.com ή μέσω οποιουδήποτε μέλους του Δ.Σ του συλλόγου! 

                                                                                                                                                                                                                    (Κάνετε κλικ πάνω στη φωτογραφία)

To χωριό μας τη δεκαετία του 1950
Φωτογραφία του χωριού από άλλη θέση
Φωτογραφία του χωριού από τη Σκουτέργα

Ο Πατέρας του Πέτρος Πετρόπουλος, η μητέρα του Χρυσούλα, η αδελφή του πατέρα του Γιαννούλα Πετροπούλου, η γυναίκα του Τουρκογιαννάκη και το μωρό ο αδελφός του Χρήστος που σκοτώθηκε στο ΕΛΑΣ.

Ο Σωτήρης Σωτηρόπουλος, η μητέρα του Σοφία, ο Νίκος Αγραπίδας, η γυναίκα του Δημητρούλα, ο Δημήτρης (Τζίμης) Κριτσέλης, Παναγιώτης Νικολόπουλος (Πανελάκης), η Θανάσω Σβανά - Καρόγιαννη, Ηρακλής Παναγόπουλος και Πάνος Ανδριόπουλος.

Ο Θανάσης Ιντζόγλου με την κόρη του Σταύρου Πετρόπουλου Αθανασία.

Ποδηλατικός Αγώνας Αθήνα – Πάτρα 220χλμ και ήταν 3ος  στην κατάταξη. Δεύτερος από δεξιά ο Σταύρος Πετρόπουλος.

 Παντελής Τζάνες του Θεοδώρου, θείος του Θεόδωρου Τζάνε. Φωτογραφία από Grand Island Nebraska USA 1912 (post cart). Φωτογραφία που έδωσε ο ίδιος στον Σταύρο Πετρόπουλου το 1963 που πήγε να τον δει.
Ο Σταύρος Πετρόπουλος με αθλητική περιβολή.
Ο νονός του Σταύρου Πετρόπουλου Σταύρος Πάντος με την γυναίκα του και την κόρη τους. Η Βενέτα έχει ξενοδοχείο στη Ζαχάρω.

Δεξιά είναι ο Βασίλειο Κοκώνης, πρόεδρος της ποδηλατικής Ομοσπονδίας. Στο κέντρο ο Σταύρος Πετρόπουλος με το αγωνιστικό του ποδήλλατο μετά τον Αγώνα Αθήνα – Πάτρα 220χλμ και ήταν 3ος  στην κατάταξη.

Ο Σταύρος Πετρόπουλος με το κύπελλο Γ.Ε.Σ. 3ος στον αγώνα Αθήνα – Πάτρα 220χλμ.

Ο Θανάσης Ιντζόγλου με την κόρη του Σταύρου Πετρόπουλου Αθανασία.

Ο Πέτρος Πετρόπουλος, Λάμπης Αλεξόπουλος (Κουτσολάμπης), το μικρό με το (μεταφορικό μέσο)νομίζω ότι είναι η Ακριβή (Βούλα) εγγονή Πέτρου Πετρόπουλου.
Τα εγγόνια του Σταύρου: Στην κορυφή η Αλεξία, Κλάρα, Στεφανία και Αντωνία

Ο Σταύρος Πετρόπουλος με την κόρη του Αθανασία.

Φωτογραφία από Grand Island Nebraska USA 1912. 1ος. Αριστείδης Κολοβός. 2ος. Παντελής Τζάνες. 3ος. Πέτρος Πετρόπουλος πατέρας του Σταύρου. Ο 4ος είναι Αμερικάνος.
 

Ο δάσκαλος και οι μαθητές του! (Φωτό 1967) 
Η φωτογραφία είναι από τον περίβολο του σχολείου (εκεί που είναι σήμερα το κτίριο του ΟΤΕ). Εκεί υπήρχαν τα παρτέρια που έφτιαχναν τα παιδιά με διάφορα φυτά και λουλούδια. Τα φυτά είναι αμυγδαλιές (πολύ μικρές) που αργότερα μεταφυτεύτηκαν στο προαύλιο του σχολείου!
Διακρίνονται από αριστερά: Νίκος Κατσάμπουλας, Θεοδώρα Κατσάμπουλα, ο μικρούλης Θοδωρής Κατσάμπουλας, Σπύρος Παπανικολάου, Αντώνης Γκρίτζαλης, Σάκης Ανδριόπουλος, Νίκος Νικολόπουλος, Γιώργος Κουτσουρούπας, Άννα Γκρίτζαλη, Θεοδώρα Αποστολοπούλου, Μαρία Κουτσουρούπα, Γεωργία Αποστολοπούλου, Ελένη Σκαλτσά, Δήμητρα Μανώλη, Ανδρέας Κατσάμπουλας, Διονυσία Αποστολοπούλου, Μάνθος Κατσάμπουλας, Νίκος Τριγάζης, Βασίλης Νικολόπουλος, Αλεξάνδρα Ζήρου. 
 Στην είσοδο του σχολείου πάνω στη σκάλα!
  
 Ο Δημήτρης (Μήτσος) Κατσάμπουλας ερχόμενος από κυνήγι!
Μπροστά στο σχολείο, χειμώνας με χιόνια!
 
Ο Δήμος Τσόπελας με φόντο το σπίτι του Κώστα Γκρίτζαλη!
Χειμώνας με χιόνια. Ταβάει το γαϊδαράκο του!
 
Ο Αντώνης Κριτσέλης (Αντωνάκης) με τη θεια Θανάσω!


Ο πατέρας μου και η μητέρα μου! Στις καλές τους εποχές!
 Δημήτρης και Αμαλία Κατσάμπουλα!
 
Στην φωτό είναι η οικογένεια Νικόλαου Σβανά!
Νικολής Σβανάς με την γυναίκα του Θεοδώρα!
Πίσω από αριστερά οι κόρες τους: Πηνειώ, Αμαλία, Λαμπρινή!