Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Έφυγε από τη ζωή ένας άξιος κληρικός…

Έφυγε από τη ζωή ένας άξιος κληρικός. Ο Αριστείδης Κούκιος (ο παπα-Αριστείδης), σε ηλικία 86 ετών. Γεννήθηκε στη Μοφκίτσα το 1933, γιος του  Κων/νου και της Καλλιρρόης. Τελείωσε το Δημοτικό σχολείο στο χωριό της Μοφκίτσας, αποφοίτησε ως αριστούχος μαθητής από το Γυμνασίο Ζαχάρως, αριστούχος ιερεύς το 1961 στην Πέτρα Ολυμπίας, στη συνέχεια στις Καρυές Τριφυλίας, απ' όπου το 1970, εισήλθε με εξετάσεις στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με άριστα και με άριστα απεφοίτησε. Ιερουργούσε επί 40 χρόνια στο εκκλησάκι Αγίου Γερασίμου Πολυκλινικής Αθηνών με πλούσιο κοινωνικό έργο. Συλλειτούργησε και στη συνέχεια αντικατέστησε τον πατέρα Πορφύριο (τον μετέπειτα ανακηρυχθέντα άγιο από την εκκλησία μας), από τον οποίο πήρε την ευλογία του. 
Παντρεμένος με την πρεσβυτέρα Λαμπρινή Σβανά, απέκτησαν 3 παιδιά και γνώρισε τα 3 εγγόνια του. 
Όλοι εμείς που τον γνωρίσαμε, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

"Αιωνία σου η μνήμη".

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί  την Τετάρτη 10 Ιουλίου, 12 το μεσημέρι,  στον ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου στο Νεοχώρι Ζαχάρως.