Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Πρωτομαγιά
















Τα δύο τελευταία χρόνια ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ταξιαρχών θέλησε να καθιερώσει μια εκδήλωση που θα γίνεται στο χωριό για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Πρωτομαγιά λοιπόν! Ανηφορίζουμε για το χωριό για να βρούμε τους λιγοστούς μόνιμους κατοίκους και να γλεντήσουμε όλοι μαζί. Για μια ακόμη χρονιά, το χωριό μας γιόρτασε!

O Πολιτιστικός Σύλλογος σε συνεργασία με ανθρώπους του χωριού έκαναν την προετοιμασία ώστε να είναι όλα έτοιμα, δίνοντας την ευκαιρία στους πατριώτες και στους φίλους της ευρύτερης περιοχής να απολαύσουν την ημέρα αυτή μέσα σ’ ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον.

Η εκδήλωση αυτή ελπίζουμε να αποτελέσει θεσμό για το χωριό μας και ευελπιστούμε πάντα για το καλύτερο. Στόχος μας είναι να την καθιερώσουμε και να δώσουμε τη δυνατότητα στους συμπατριώτες μας άλλη μια ευκαιρία μιας χαρούμενης συνάντησης.

Το αρνί της σούβλας είχε την τιμητική του. Προσφέρθηκαν επίσης παραδοσιακά φαγητά με ντόπια και φρέσκα υλικά, καλό κρασί και πολλά άλλα εδέσματα!

Η γιορτή κράτησε αρκετές ώρες, με άνεση και οικογενειακό χαρακτήρα, με κέφι και χορό.

Η προσέλευση του κόσμου μεγάλη και πάνω από τις προβλέψεις μας.

Έτσι, μπορούμε άνετα να πούμε πως ήταν καλύτερο από πέρυσι.

Από την πλευρά μας ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που μετείχε στη γιορτή παρά τις δύσκολες εποχές και συνθήκες. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας, γεγονός που μας δίνει κουράγιο ώστε να προχωρήσουμε με ακόμη πιο τολμηρά βήματα την επόμενη χρονιά, για να καθιερώσουμε τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς όπου οι συμπολίτες μας θα μπορούν να γιορτάζουν κοντά στη φύση.

Εδώ να σημειώσουμε πως αξιοσημείωτη ήταν η εθελοντική εργασία πολλών κατοίκων του χωριού ώστε να τακτοποιηθεί και να καθαριστεί ο χώρος.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Πανταζής Χρονόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Λαμπρόπουλος Τάσος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Στάθης Σκαλτσάς, κ. Μέλιος Ψαρρός όπως και πάρα πολλοί δημότες που άδραξαν την ευκαιρία να γιορτάσουν κοντά στη φύση.

Πιστεύουμε ότι αξίζει να ασχολούμαστε με το χωριό! Αξίζει να φροντίζουμε για την καθαριότητά του και την συντήρηση όλων αυτών που δημιουργήσαμε τα προηγούμενα χρόνια!

Θέλουμε να επισημάνουμε για άλλη μια φορά ότι τα προβλήματα του χωριού είναι πολλά και εθελοντές πολλοί λίγοι για να τα επιλύσουν. Κάνουμε έκκληση προς όλους να συσπειρωθούμε γύρω από το Δ.Σ. του Συλλόγου και να βοηθήσουμε από οποιαδήποτε θέση και όπως μπορεί ο κάθε ένας για να κρατήσουμε το χωριό ζωντανό.

Ο Σύλλογός μας, είναι ένας ζωντανός φορέας δράσης για το χωριό, έχοντας στο ενεργητικό του, σημαντικές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες. Έχει δημιουργήσει μια υποδομή και οργάνωση, για την υλοποίηση των βασικών στόχων του, διευρύνοντας κάθε χρόνο το πεδίο δράσης και επεκτείνοντας τους τομείς των εκδηλώσεών του.