Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012

Ζαχάρω: Ασύρματο Δίκτυο δωρεάν πρόσβασης στο ΔιαδίκτυοΣε λειτουργία τέθηκε το Ασύρματο Δίκτυο δωρεάν πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε επιλεγμένα σημεία της Ζαχάρως όπως ενημερώνει ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης.
Έτσι δίνεται η δυνατότητα τόσο στους Ζαχαραίους  όσο και στους επισκέπτες του Δήμου, να συνδέονται δωρεάν στο Διαδίκτυο μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών ή κινητών τηλεφώνων ή PDA τελευταίας τεχνολογίας.

Μέσω των εγκατεστημένων σημείων ασύρματης πρόσβασης (HotSpots) δίνεται πρόσβαση στο διαδίκτυο και σε εφαρμογές στους πολίτες και τους επισκέπτες του Δήμου, ενώ διασφαλίζεται και η δυνατότητα του δικτύου να υποστηρίξει μελλοντικά και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας.

Οι χρήστες αφού συνδεθούν στο Ασύρματο Δίκτυο, μπορούν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του όπως:

- πρόσβαση στον παγκόσμιο ιστό (www)

-ηλεκτρονική αλληλογραφία (e-mail)

-σύγχρονη Γραπτή Επικοινωνία (chat)

- μεταφορά αρχείων (ftp), κ.α.

Σε ότι αφορά το θέμα της ασφάλειας, ο χρήστης δεν θα έχει πρόσβαση σε ιστοσελίδες ανταλλαγής παράνομου υλικού, on line games και πηγές απρεπούς (π.χ. πορνογραφικού) περιεχομένου.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ζαχάρως Αργύρης Παύλος, « ο σκοπός του δικτύου είναι να εξυπηρετήσει ανοιχτούς χώρους συγκέντρωσης πολιτών και όχι να αντικαταστήσει τις μόνιμες συνδέσεις πρόσβασης στο διαδίκτυο που εγκαθιστούν οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι».

Οι περιοχές κάλυψης του ασύρματου δικτύου είναι οι εξής:

•    Πλατεία Πνευματικού κέντρου του Δημαρχείου

•    Κέντρο Υγείας Δήμου Ζαχάρως

•    Κεντρική Πλατεία

•    Κεντρικός δρόμος οδού Αρήνης στο ύψος πιάτσα ταξί

•    Πλατεία Κρέσπη

•    ΚΕΠ Δήμου Ζαχάρως

•    Πλατεία Εμπορικού Κέντρου

•    ΚΤΕΛ

Χρήσιμες πληροφορίες

i. Στο ασύρματο δίκτυο του Εμπορικού Συλλόγου στο Δήμου Ζαχάρως  δεν κρυπτογραφούνται τα δεδομένα κατά την μετάδοσή τους. Η ασφάλεια του συστήματος και των προσωπικών δεδομένων του χρήστη είναι αποκλειστικά δική του/της ευθύνη. Συνίσταται η χρήση πρωτοκόλλων ασφαλούς μετάδοσης, π.χ. SMTP, POP, IMAP, SSH, HTTPS κ.ά.

ii. Απογορεύεται η πρόσβαση σε ιστοσελίδες πορνογραφικού υλικού, on-line στοιχήματος και torrent, καθώς η χρήση του δικτύου για κακόβουλους ή παράνομους σκοπούς

iii. Οι κωδικοί σύνδεσης στο ασύρματο δίκτυο είναι αυστηρά προσωπικοί και δεν επιτρέπεται η χρήση τους από τρίτους πλην του υπογράφοντος / της υπογράφουσας

iv. Τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη δε θα αποτελέσουν αντικείμενο οποιασδήποτε επεξεργασίας από τον Εμπορικό Σύλλογο Δήμου Ζαχάρως  ούτε θα εκχωρηθούν σε τρίτους, αλλά θα χρησιμοποιηθούν μόνο για επικοινωνία των διαχειριστών του δικτύου με το χρήστη σε περίπτωση ανάγκης ή κακής χρήσης. Οι διαχειριστές του δικτύου έχουν το δικαίωμα καταγραφής στοιχείων του χρήστη (φυσική διεύθυνση MAC των συσκευών, επισκεπτόμενες ιστοσελίδες κτλ.) για την καλύτερη και ασφαλέστερη επίβλεψη του δικτύου.

v. Ο Εμπορικός Σύλλογος Ζαχάρως και ο Δήμος  διατηρεί το δικαίωμα διακοπής της ισχύος ασύρματου δικτύου, ενώ επιφυλάσσεται παντός νομικού του δικαιώματος σε περίπτωση που αυτό καταστεί απαραίτητο.

vi. Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στις Αναλυτικές Οδηγίες Χρήσης για την επιτυχή σύνδεση και χρήση του ασύρματου δικτύου επικοινωνώντας  με του Εμπορικού Συλλόγου το e- mail :emporsillogzaxaros@yahoo.gr
  
Πηγή: ilialive.gr