Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

"Η ΜΟΦΚΙΤΣΑ", το χωριό μας!


Το χωριό! Το μέρος που γεννήθηκες και μεγάλωσες, θα είναι πάντα το πιο αγαπημένο σου γιατί μέσα σε αυτό ζουν οι άνθρωποι που αγαπάς περισσότερο. Εκείνο το μέρος που πάντα σου θυμίζει περασμένες -άσχημες ή όμορφες- στιγμές.
Μπορεί να έφυγες, όμως πάντα γυρνάς πίσω σε αυτό. Γιατί πάντα σε δένει κάτι σημαντικό. Πάντα μετράς αντίστροφα τον χρόνο για να πας πίσω. Το αναζητάς και σε αναζητάει. Το πιο γλυκό κομμάτι της ζωής σου κρύβεται εκεί! . Ότι αγαπάς βρίσκεται εκεί! Οι άνθρωποι σου, οι φίλοι σου, η θάλασσα, τα βουνά, τα γύρω χωριά, η γειτονιά, η πανέμορφη φύση.
Η πλατεία και τα παραδοσιακά στενάκια που κάποτε έτρεχες, γελούσες κι έπαιζες μπάλα με τους φίλους, τώρα έχουν ερημώσει κι εσύ κάθε που γυρνάς, προσπαθείς μήπως και τους δώσεις λίγη ζωή. Δυστυχώς κάποιες συνήθειες άλλαξαν όμως εσύ χαίρεσαι που έζησες τις πιο φυσιολογικές και τις πιο όμορφες εποχές.
Το χωριό είναι το μοναδικό μέρος για εσένα, για εμάς, πάντα θα είναι. Όλη μας η ζωή κι οι θύμισες είναι αυτό. Όλες μας οι περιπέτειες είναι αυτό. Όλοι μας οι άνθρωποι είναι εκεί.
 Πάντα θα προσπαθείς να βρεις λίγο κενό χρόνο, για να το επισκεφθείς. Πάντα θα επιθυμείς να γυρνάς σε αυτό και να νιώθεις όπως παλιά. 
Γυρνάς, αναπνέεις όσο περισσότερο αέρα μπορείς κι έπειτα φεύγεις ξανά. Νοερά ή αληθινά!