Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Μια όμορφη Αναδρομή στα Καλοκαιρινά δρώμενα του χωριού μας!

Το Καλοκαίρι πέρασε αλλά αρνούμαστε να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα. Πάντα μια μικρή αναδρομή στα όμορφα που αφήσαμε πίσω (ελπίζουμε για πολύ λίγο) σου αφήνουν μια γλυκιά νοσταλγία. Φύγαμε αλλά πάντα φεύγουμε με την υπόσχεση να επιστρέψουμε σύντομα!
Όλοι και φέτος, λοιπόν, είμαστε στις επάλξεις γι’ αυτό που αγαπάμε. Ο Σπύρος και ο Γιώργος στην εκκλησία. Ο Σύλλογος με τη δική του δυναμική στη φροντίδα του χωριού, ο πρόεδρος στα δικά του καθήκοντα. Όλοι για το καλό όλων, όπως προτάσσουν οι εποχές.
Υποδεχτήκαμε με χαρά τους φίλους μας και δικούς μας πλέον ανθρώπους από τη μακρινή Γαλλία, που απέκτησαν σπίτια στο χωριό μας και μας στηρίζουν με το χαμόγελο και τις διαφορετικές ιστορίες τους. Λυπηθήκαμε που δεν είχαμε μαζί μας φέτος τη δική μας Κατερίνα. Patrick, Marc, Veronica, Alan, Marianna, να είστε πάντα καλά και πάντα θα σας περιμένουμε με ανυπομονησία.
Πατριώτες από τον Καναδά, την Αμερική, την Αυστραλία έδωσαν το παρόν αποδεικνύοντας ότι μερικά χιλιόμετρα δεν είναι ικανά να σβήσουν τη μνήμη. Χαιρετίζουμε και καμαρώνουμε για όλους που παρευρέθηκαν στο χωριό μας κι αυτή τη χρονιά.
 Ο καιρός περνάει, ο κόσμος άλλαξε και αλλάζει διαρκώς, το ίδιο και το χωριό μας, προς το καλύτερο, γι’ αυτό παλεύουμε. Μοφκίτσα το όνομά του, τόπος που τον ζώνουν μύθοι, παραδόσεις και ιστορίες από το παρελθόν, που σαν σοφό στοιχειό στέκει ακόμα κρυμμένο μέσα στο πευκόδασος να μας θυμίζει ότι η ζωή δεν είναι μόνο τσιμέντο και χαρτονομίσματα.
Μοφκίτσα, οι απολαύσεις και τα καλούδια δεν της λείπουν, η μικρή κοινωνία του χωριού φιλόξενη. Άνθρωποι αυθεντικοί και καλοσυνάτοι, σε κερδίζουν. Άνθρωποι και φύση, που με την ηρεμία τους σε απογειώνουν στο υψόμετρο 600 και πλέον μέτρων. Οι δρόμοι και τα καλντερίμια σε οδηγούν στα σπίτια μιας άλλης εποχής. Όχι τόσο παλιάς βέβαια, απλώς μας έχουν καλλιεργήσει την ικανότητα να ξεχνάμε κάπως γρήγορα. Η ομορφιά και η γαλήνη συναγωνίζονται η μία την άλλη. Η γραφικότητα και η μοναδική αρχιτεκτονική των σπιτιών του χωριού σε αποζημιώνουν σε κάθε σου επίσκεψη.
Η Ανατολή χάρμα οφθαλμών, αχτίδα αισιοδοξίας. Η Δύση σου χαρίζει απλόχερα ανεπανάληπτα δειλινά και σκέψεις που ζωγραφίζουν χαμόγελα στο πρόσωπο.
Θρησκευτικά και Πολιτισμικά γεγονότα έλαβαν χώρα για άλλη μια χρονιά. Η Αγία Παρασκευή γιόρτασε αγκαλιά με πιστούς.
Ο Καραγκιόζης επισκέφθηκε και πάλι το χωριό μας και έκανε χαρούμενους όλους τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους.
Η καμπάνα του χωριού, μας προσκάλεσε και πάλι το 15Αύγουστο στη γιορτή της Παναγίας και προστάτιδας Θεοτόκου!
Τα γενέθλια της Παναγίας στην Ετιά πάλι με πολύ κόσμο.
Τα σχολεία άνοιξαν! Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του λέει η σοφή παροιμία. Καλή σχολική χρονιά.
Η πατριώτισσά μας και φίλη Κατερίνα Μπαχάρη Κουτσουνά, μας ταξίδεψε με τα κείμενά της μαγικά! Με ιστορίες του χωριού, ποιήματα, περιγραφές ατόφιες που σε συναρπάζουν. Σε λίγο πολλά από αυτά θα κοσμούν και το blog του χωριού μας!

Εμείς τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ταξιαρχών "Η ΜΟΦΚΙΤΣΑ" είμαστε υπερήφανοι και χαρούμενοι για όλα αυτά. Ευχόμαστε σε όλους πάντα υγεία και καλή συνάντηση. Που; Που αλλού στο χωριό μας, τη Μοφκίτσα.
Φωτογραφίες από τον καθαρισμό του χωριού! 





Φωτογραφίες από τον καλλωπισμό του χωριού! 






Φωτογραφίες από την παράσταση καραγκιόζη! 




Φωτογραφίες από την εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου! 










Φωτογραφίες από τις συναντήσεις μας με τους Γάλλους στο χωριό! 











Φωτογραφίες από τις συναντήσεις μας στο κτίριο του συλλόγου στο χωριό! 


  









Φωτογραφίες από τις παρεμβάσεις μας στο χωριό! 


Ο Κώστας Μανώλης και ο Δημήτρης Ψαρρός επί το έργο! 

 Συλλογή ρίγανης! Μάνθος και Αντώνης στη Μεγαληράχη!  Μετά τη δοκιμάσαμε!




Φωτογραφίες απλά για χαλάρωση (παραλία)





Και ξαφνικά καπνοί από την κορυφή της Πλεύρης, 
θυμίζοντας τη μεγάλη καταστροφή του 2007! 









Φωτογραφίες από τον εορτασμό των Γενεθλίων της Παναγίας στην Ετιά!











Εδώ με τη Νονά μου
Φωτογραφίες από τον παραδοσιακό καγιανά, 
με ζυμωτό ψωμί, σαλάτα και κρασάκι! 



Και του χρόνου με υγεία!