Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016

Eκδήλωση – αφιέρωμα στο δημοτικό τραγούδι!

Με στόχο τη διάσωση της ιστορικής μνήμης του δημοτικού τραγουδιού διοργανώθηκε την Τετάρτη 3/8/2016 στο προαύλιο του Γυμνασίου Ζαχάρως,  η 6η Γιορτή Πολιτιστικής Κληρονομιάς & Παραδοσιακής Οικονομίας από 11 πολιτιστικούς συλλόγους της Ζαχάρως, (Αρήνης, Ανηλίου, Καλίδονας, Λεπρέου, Μακίστου, Μηλέας, Ξηροχωρίου, Ροδινών, Σμέρνας, Ταξιαρχών και Χρυσοχωρίου) οι οποίοι συνεργάστηκαν για να συμβάλλουν στην πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής.

Η Τριανταφυλλιά Νιάρχου, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλίδονας «Σάρενα» και εκπρόσωπος των συλλόγων, τόνισε ότι στόχος όλων ήταν να παρουσιαστεί ένα πολιτιστικό γεγονός που στόχο είχε στο να αναβαθμίσει τον πολιτισμό της περιοχής και ήταν αφιερωμένο στο δημοτικό τραγούδι.
Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ταξιαρχών «Η Μοφκίτσα», Ντόρα Παναγοπούλου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εκδήλωση και τόνισε ότι στόχος είναι να μετεξελιχθεί σε θεσμό.
Ο μουσικός και ερευνητής της παραδοσιακής μουσικής, Κώστας Παυλόπουλος,  συμμετείχε στην εκδήλωση με στόχο τη μεταλαμπάδευση του δημοτικού τραγουδιού στις νεότερες γενιές.
Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν παραδοσιακά γλυκά της περιοχής, όπως μπακλαβάδες, κουραμπιέδες, χαλβάδες, κ.ά. από τους εκπροσώπους των συλλόγων.
Ευχή όλων των συντελεστών είναι του χρόνου τέτοια εποχή να πραγματοποιηθεί η 7η γιορτή πολιτιστικής κληρονομιάς και παραδοσιακής οικονομίας, να έχουμε πιο πολλούς εθελοντές, να φέρουν προτάσεις και νέες ιδέες, να πάρουν πρωτοβουλίες για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Η εκδήλωση «Ξέρω τραγούδια θάλασσες» αποτέλεσε και φέτος πολιτιστικό γεγονός.

Και του Χρόνου με υγεία! 
Υ.Γ: Μου λείπουν κάποιες φωτογραφίες τριών συλλόγων θα τις βρω και θα τις προσθέσω!!