Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών στη Μοφκίτσα

Το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 κατόπιν επικοινωνίας και συνεννόησης με την υποδιευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Πύργου κας Αικατερίνης Μαρμαρινού με το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Ταξιαρχών «Η ΜΟΦΚΙΤΣΑ» έγινε η επίσκεψη των μαθητών μαζί με τους συνοδούς καθηγητές στο χωριό μας στο πλαίσιο των εργασιών του περιβαλλοντικού προγράμματος με θέμα: «Παραδοσιακοί Οικισμοί – Τόποι και άνθρωποι»
Οι μαθητές και οι καθηγητές οδηγήθηκαν στο χώρο υποδοχής (Δημοτικό κτίριο) γύρω στις 10:30 και αφού προσφέρθηκε καφές, αναψυκτικό, έγινε ενημέρωση για την ίδρυση και τον τρόπο λειτουργίας του Χωριού, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοί του σήμερα και το πώς τις ξεπερνούν. Στο τέλος της ενημέρωσης τα παιδιά θέσανε πολλά ερωτήματα για τα κτίρια του χωριού και λύσανε πολλές απορίες σχετικά με την καθημερινή ζωή των ανθρώπων στο χωριό μας! Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.
Στη συνέχεια έγινε ξενάγηση στα πλακόστρωτα του χωριού, στο σχολείο, στο Θεατράκι, στην εκκλησία, στη βρύση, στην πλατεία! Οι μαθητές έκαναν τις σημειώσεις τους για την εργασία που τους είχαν αναθέσει οι καθηγητές τους.
Μια όμορφη επίσκεψη για το χωριό μας, μια ευχάριστη εμπειρία και εκδρομή των επισκεπτών μας!
Πιστεύοντας ότι η συνολική αποτίμηση αυτής της επίσκεψης  ήταν θετική για τους μαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες που δικαιολόγησαν απόλυτα το μορφωτικό χαρακτήρα της επίσκεψης αυτής στο χωριό μας, μας δίνουν τη δύναμη για ανάλογες δραστηριότητες στο μέλλον.
Το Δ.Σ ευχαριστεί την κα Κατερίνα Μαρμαρινού και τους καθηγητές που συμμετείχαν στην επίσκεψη καθώς επίσης και τους μαθητές,  που συμμετείχαν σε αυτή την όμορφη εκπαιδευτική εκδρομή!!