Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014

Απολογισμός: Πάλι μαζί…


Ο Αύγουστος έφυγε και τυπικά έκλεισε το καλοκαίρι! Καιρός λοιπόν να κάνουμε ένα μικρό απολογισμό της θερινής περιόδου για το χωριό μας.


Η θάλασσα, η βόλτα στα σοκάκια του χωριού, οι παρέες με όλους τους πατριώτες και φίλους στο καφενείο, οι φωνές των μικρών παιδιών μας θύμισαν άλλες εποχές. Εποχές της νιότης μας. Το χωριό «ξανάνιωσε»! Όλοι Μαζί μια όμορφη παρέα, μια οικογένεια. 
 
Με την Αιμοδοσία στο χωριό, ενισχύουμε την Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου μας και κρατάμε τη φλόγα αναμμένη!
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Καραγκιόζης είχε την τιμητική του. Με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν μικροί και μεγάλοι στο κάλεσμά μας. Με το θέατρο σκιών του κ Χρήστου Πλέσσα απολαύσαμε στις 11/8/2014 την παράσταση «Ο καραγκιόζης και ο κύριος ΚΟΚ». Τα παιδιά του χωριού και των γύρω περιοχών ενημερώθηκαν  για την οδική ασφάλεια.
Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης συνεργάστηκαν ο Όμιλος Ηλείων για τον πολιτισμό και την ανάπτυξη «Πολιτεία Ήλιδας – Ολυμπίας»,  ο Πολιτιστικός σύλλογος Ταξιαρχών «Η ΜΟΦΚΙΤΣΑ», Η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας  και συγκεκριμένα η Τροχαία Πύργου και η κυρία Ευγενία Ηλιοπούλου αναπληρώτρια/υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας.
Σε όλα τα παιδιά που παρακολούθησαν την παράσταση δόθηκαν cd με το τραγουδάκι «Ο φίλος μου ο Ποδηλατάκιας» και κατόπιν κληρώσεως κράνη για ποδήλατα προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος κ. Πανταζής Χρονόπουλος, ο Βουλευτής Ηλείας κ. Γιώργος Κοντογιάννης, ο Διοικητής Τροχαίας Πύργου κ. Βαγγέλης Αναγνωστάκης και ο Διοικητής Α.Τ Ζαχάρως κ. Βαρουξής.
Η μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή του καλοκαιριού δεν είναι άλλη από την Κοίμηση της Θεοτόκου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις αφιερωμένες στο όνομα Της εκκλησίες. Η εικόνα Της γεμίζει λουλούδια και οι πιστοί σπεύδουν να προσκυνήσουν τη χάρη της. Την Παραμονή ο Εσπερινός και ανήμερα η Θεία Λειτουργία. Αμέσως μετά ακολουθεί το Πανηγύρι που έχει γίνει πλέον ο ομορφότερος θεσμός του χωριού μας. Ο Θρησκευτικός χαρακτήρας συνδέεται άρρηκτα με τη διασκέδαση και με την συμμετοχή. Οι μεγάλες γιορτές ήταν και είναι μια καλή ευκαιρία για συγκεντρώσεις, πανηγύρια και γνήσιο παραδοσιακό γλέντι με άφθονη μουσική, χορό και τοπικά εδέσματα.
Βαφτίσεις: Αυτό το καλοκαίρι τέσσερα ζευγάρια επέλεξαν να βαφτίσουν τα παιδιά τους στην εκκλησία του χωριού μας. Στο χωριό των γονιών τους. Στην κολυμβήθρα που έχουν βαφτιστεί οι περισσότεροι Μοφκιτσάνοι. Πρώτος στις 12/7/2014 Βάφτισε τον γιό του ο Πέτρος Κριτσέλης, (Γιός του Τάκη Κριτσέλη). Το όνομα δε του μικρού Παναγιώτης. Αμέσως μετά το μυστήριο ακολούθησε γλέντι με παραδοσιακή μουσική και πολλούς καλεσμένους. 
Στις 26/7/2014 ο Ηρακλής Γιαννίκος βάφτισε το γιό του. Το όνομα του μικρού Αθανάσιος. Μετά από το μυστήριο ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι στα πλατάνια της Βρύσης με πολύ κέφι και χορό.

Στις 16/8/2014 ο Κώστας Μανώλης βάφτισε το γιό του. Το όνομα του μικρού Φώτιος

Στις 17/8/2014 ο Γιάννης Γιαννίκος βάφτισε δύο παιδιά. Τα ονόματά τους Παναγιώτης και Κων/νος αντίστοιχα. Μετά από το μυστήριο ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι στα πλατάνια της Βρύσης με πολύ κέφι και χορό.


Ευχόμαστε ολόψυχα να ζήσουν τα νεοφώτιστα και οι γονείς να είναι πάντα καλά για να τα προσέχουν!

Ορκίστηκε τέλος η Νέα Δημοτική Αρχή στο Δήμο μας! Ευχόμαστε καλή και Δημιουργική θητεία!


Νομίζουμε ότι όλα πήγαν καλά και αυτό το Καλοκαίρι. Ήρθαν όλα και έδεσαν!!

Καλό Φθινόπωρο!