Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ


Το Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Δώσε αίμα , χάρισε ζωή!



  Συμπατριώτες,

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ταξιαρχών «Η ΜΟΦΚΙΤΣΑ», σε συνεργασία και την υποστήριξη του Γ.Π.Ν.Π (Ρίου), οργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία στο Δημοτικό κτίριο των Άνω Ταξιαρχών το Σάββατο 22 Ιουνίου 2013 και ώρα 10.00 – 14.00 .
H εθελοντική αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας προς τους συνανθρώπους μας. Είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης. Η συνεισφορά των εθελοντών αιμοδοτών είναι πάνω απ όλα ενέργεια ζωής για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.
H σημασία του να είναι κάποιος εθελοντής αιμοδότης αφιερώνοντας λίγα λεπτά από το χρόνο του είναι ανεκτίμητη. Η προσφορά αυτή είναι μια πραγματικά ανεπανάληπτη εμπειρία. 
Η προσφορά αίματος  σώζει ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Μόνο χαρίζεται.
Κάποιοι διστάζουν να δώσουν αίμα και κύριες αιτίες για αυτό είναι ο αδικαιολόγητος φόβος, η προκατάληψη και η άγνοια.
Πρέπει ωστόσο να γνωρίζουν ότι:
Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη μετάδοση νοσημάτων μέσω της αιμοδοσίας, καθώς όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται κατά την αιμοληψία είναι αποστειρωμένα, μιας χρήσης και ανοίγονται μπροστά στον αιμοδότη. Επομένως, κάθε φόβος για τη μετάδοση ασθένειας είναι αβάσιμος και παράλογος.
Η αιμοδοσία, διαρκεί μόνο 10΄,  γίνεται ανώδυνα και εκτελείται από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό.
Ο Σύλλογος θεωρεί σημαντικό το να στηρίζει με συνέπεια την εθελοντική αιμοδοσία, και, έχοντας αναπτυγμένο το αίσθημα της ευθύνης απέναντι στους συμπατριώτες, επιδιώκει τη συνέχιση της κοινωνικής του προσφοράς. Έτσι υποστηρίζει την Εθελοντική του δράση με συνέπεια, πρωτοβουλία που διέπεται από ευαισθησία και ανθρωπιά.

Σας περιμένουμε όλες και όλους στο ραντεβού ζωής!

           
        Η Πρόεδρος                                             Ο Γραμματέας
Ντόρα Παναγοπούλου                          Μάνθος Κατσάμπουλας