Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Παρουσίαση Βιβλίου! "Πικρό κρασί από σταφίδα"


Την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019, στο Polis Art Cafe, στην Αθήνα και την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019 στη Βιβλιοθήκη - Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας του Δήμου Σαλαμίνας, έγινε η παρουσίαση του δεύτερου πονήματος του συμπατριώτη μας Λουκά Καρνέση "Πικρό κρασί από σταφίδα".

 Μια ιστορία που μας μεταφέρει πίσω στις αρχές του 1980, στο κλίμα της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, που ακόμα ψάχνει το δρόμο της ύστερα από μια ταραγμένη εποχή με εμφύλιο και δικτατορία. Σε μια επαρχιακή κωμόπολη, πέντε φόνοι χωρίς καμία σύνδεση μεταξύ τους και χωρίς φανερό κίνητρο, την αναστατώνουν. Η αστυνομία αδυνατεί να βρει στοιχεία που θα την οδηγήσουν στην εξιχνίαση του εγκλήματος. Έτσι επιστρατεύεται ένας ικανός άνθρωπος, με τεράστια εμπειρία και επιτυχίες στον τομέα των ανθρωποκτονιών, ο απόστρατος αξιωματικός Ηλίας Ανδρέου. Παράλληλα με τις προσπάθειες του συνταξιούχου αστυνόμου να αναζητήσει το δράστη ή τους δράστες, αναδεικνύονται κοινωνικές σχέσεις, αντιλήψεις και νοοτροπίες που χαρακτήρισαν την ελληνική κοινωνία τις προηγούμενες δεκαετίες. Στο τέλος θα δοθεί η λύση στο μυστήριο ή θα μείνει στο στόμα η γεύση του πικρού κρασιού;
Με έναν αυθεντικό ειρμό και χωρίς καμία επιτηδευμένη αγωνία ο Λουκάς Καρνέσης μας κερνάει "Πικρό κρασί από σταφίδα". Οι λάτρεις του μυθιστορήματος θα το απολαύσουν.
Λουκά θερμά συγχαρητήρια! Καλοτάξιδο!


Στιγμιότυπα από τις εκδηλώσεις παρουσίασης!